Geld lenen

Geld lenen

Geld lenen kost geld, daar is iedereen zich van bewust. Crefinass wil er in ieder geval voor zorgen dat, als u geld gaat lenen, u leent tegen de laagste rente en de beste voorwaarden. Wij hebben de verschillende aanbieders overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Doorlopend krediet Persoonlijke lening Minilening

Geld lenen met een doorlopend krediet

Doorlopend krediet aanvragen

Bent u op zoek naar een flexibele vorm van geld lenen? Dan kan een doorlopend krediet een goede keuze zijn. Met een doorlopend krediet kunt u namelijk altijd boetevrij inlossen. Als u uw lening al voor een deel heeft terugbetaald kunt u ook weer opnames doen uit uw lening. U heeft met deze vorm van geld lenen dan ook altijd geld achter de hand.
Nadeel van deze vorm van geld lenen kan zijn dat u uiteindelijk teveel betaald voor de lening. Dit omdat de lening te lang “open” kan blijven staan omdat u opnames blijft doen tot uw kredietlimiet. Een vrijwillige blokkade op het krediet kan hiervoor een oplossing zijn.

Geld lenen met een persoonlijke lening

Persoonlijke lening aanvragen

Wilt u absolute zekerheid over uw lening? Zeker weten dat er niets met de rente kan gebeuren? En zeker weten dat uw lening na een bepaalde periode is ingelost? Dan kan de persoonlijke lening voor u een goed optie zijn. De rente staat bij een persoonlijke lening vast, u heeft een vast maandtermijn en weet dus vooraf waar u aan toe bent. Deze vorm van geld lenen kan nog een extra voordeel hebben. Als u het geld namelijk gebruikt voor woningverbetering dan kan de rente ook nog eens fiscaal verrekenbaar zijn. De persoonlijke lening wordt ook vaak gebruikt voor bijvoorbeeld een autolening.

Geld lenen met een minilening

Minilening aanvragen

Wilt u geld lenen zonder BKR toetsing? Dan kan de minilening voor u de juiste keuze zijn. Een minilening is de enige vorm van geld lenen waarbij er geen BKR toetsing en registratie plaats vind. Ook met een negatieve BKR registratie kunt u dus terecht als u geld wilt lenen in de vorm van een minilening. Een minilening is de enige commerciële vorm van geld lenen zonder BKR toetsing. Er zijn nog maar twee verstrekkers van minileningen in Nederland. Via de button minilening aanvragen kunt u de aanbieders met elkaar vergelijken en direct een minilening afsluiten.

Geld lenen? Welke kredietvormen zijn voor u geschikt?

Een lening afsluiten kan in verschillende vormen. Bij Crefinass zorgen wij ervoor dat geld lenen verantwoord gebeurd. U krijgt bij ons advies over de verschillende kredietvormen, en welke vorm voor u het meest geschikt is. U kunt kiezen uit diverse varianten van het doorlopend krediet. Of voor de traditionele persoonlijke lening, een lening met een vaste rente en een vaste looptijd.
Wilt u weten welke vorm van geld lenen het best bij u past? Vul dan ons aanvraagformulier in en wij laten u zo snel mogelijk weten wat voor u de meest geschikte vorm van geld lenen is.

Voordelig geld lenen

Als u bij Crefinass een lening aanvraagt, gaan wij voor u op zoek naar de allerlaagste rente. De laagste rente zorgt er in veel gevallen voor dat u voordelig geld kunt gaan lenen. Overigens kijken wij naar meer dan alleen de rente. Wij kijken ook naar wat het u in totaliteit gaat kosten. Door ook hier rekening mee te houden bent u ervan verzekerd dat u een voordelige lening afsluit.

Voorwaarden voor geld lenen

Aan het lenen van geld zijn tegenwoordig strenge voorwaarden verbonden. Geld lenen is dan ook zeker niet voor iedereen zonder meer mogelijk. U moet aan diverse voorwaarden voldoen. Om dat voor u ook concreter te maken hebben wij hieronder een lijstje gemaakt waar u aan moet voldoen om lening af te kunnen sluiten.

  • U moet een vast inkomen ontvangen. U kunt hierbij denken aan inkomen uit een dienstverband voor onbepaalde tijd, maar ook een tijdelijk contract bij een werkgever of een WIA uitkering telt (deels) als een vast een inkomen.
  • U heeft een onbekend BKR (u heeft nog nooit geleend), of u heeft een bekend BKR. Dit laatste wordt door de banken nog meer gewaardeerd. Als u in het verleden leningen heeft gehad die u tijdig heeft terugbetaald dan zal de bank u een betere rente geven. Met een negatieve BKR registratie kunt u via Crefinass geen geld lenen.
  • U heeft een koop of een huurwoning. Crefinass heeft geen mogelijkheden voor in/thuis wonenden.

De voorwaarden kunnen in sommige gevallen iets worden opgerekt. Heeft u bijvoorbeeld al leningen lopen, en kunt u deze niet meer oversluiten? Dan kan een bank uw aanvraag anders beoordelen. Zij kunnen dan een uitzondering maken en afwijken van de VFN normen. Dit kunnen banken doen om ervoor te zorgen dat uw rente lager wordt, u maandtermijn lager wordt of een combinatie van deze twee.

Verantwoord geld lenen

Geld lenen
Naast voordelig geld lenen houden wij bij Crefinass ook van verantwoord geld lenen. Als u bij ons gaat lenen moet uw aanvraag voldoen aan de VFN normen. Is dit niet het geval? Dan kan het alleen als het u voordeel oplevert. Als wij uw lopende leningen voordeliger over kunnen sluiten. U krijgt dan geen geld in handen. Banken zijn overigens niet verplicht om hieraan mee te werken. Crefinass kan hier wel een bemiddelende rol voor u vervullen. Als partner van verschillende financieringsmaatschappijen kijken wij graag naar uw mogelijkheden.

Leningen oversluiten?

Heeft u meerdere leningen lopen? Zoals creditcards, afbetalingen bij Wehkamp, een roodstand op de betaalrekening? Dan is het in veel gevallen veel voordeliger om deze leningen samen te voegen. Zeker bij de leningen die niet altijd als een lening worden ervaren, de creditcards, Wehkamp en roodstanden, kan u dit ontzettend veel geld besparen. Voor deze leningen betaald u namelijk veelal 15% rente. En als we de kosten van de betaalrekening ook nog eens meerekenen, betaalt u zelfs nog veel meer. Over het algemeen geeft het oversluiten en samenvoegen van uw leningen u in ieder geval meer inzicht in uw financiële situatie. Als u gaat geld lenen, kijk dan ook naar het “totaalplaatje”, dit kan u achteraf veel besparen.