Geld lenen als zelfstandige

Geld lenen is niet voor iedereen eenvoudig. Er komt steeds meer in de media dat geld lenen als zelfstandige steeds eenvoudiger zou worden. Hypotheken kunnen als ZZP-er sneller afgesloten worden. Ook investeringsleningen zouden steeds eenvoudiger af te sluiten. Maar, is dit eigenlijk wel zo? Waar kunt u dan terecht om geld lenen als zelfstandige mogelijk te maken? Hieronder sommen wij voor u op waar u als zelfstandige terecht kunt om een lening af te sluiten. Bovenin staan de meest eenvoudige leendoelen. Onderaan de pagina de minst eenvoudige leendoelen.

Geld lenen als zelfstandige voor een auto

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Minilening
Vanaf 3,4%
Vanaf 4,5%
Maximaal € 1500,-
Vaste rente
variabele rente
Geen BKR toetsing
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 70 jaar
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Persoonlijke lening aanvragen
Doorlopend krediet aanvragen
Minilening aanvragen
Als u geld wilt lenen als zelfstandig is geld lenen voor een auto verreweg de eenvoudigste variant. Aanbieders struikelen bijna over elkaar om u een financiering aan te bieden. U kunt zelfs bij kredietbemiddelaars terecht om uw lening af te sluiten. Wel is het zo dat u bij alle aanbieders de BTW zelf zult moeten voldoen. De rest kan over het algemeen vrij eenvoudig gefinancierd worden. Als u als zelfstandige geld wilt lenen voor een auto raden wij u overigens aan om meerdere offertes aan te vragen. Dit omdat er een concurrerende markt is als het gaat om de autolening voor zelfstandige.

Geld lenen als zelfstandige voor een woning

Geld lenen als zelfstandige Geld lenen als zelfstandige voor een woning is de enige vorm van geld lenen die de laatste jaren echt eenvoudiger is geworden. Waar in het verleden standaard werd gevraagd om de cijfers van de laatste 3 jaar, wordt er nu meer gekeken naar de mogelijkheden in uw branche. Wat zijn de verwachtingen in uw branche? Is er veel werk in uw branche? Hierdoor wordt er meer maatwerk geboden. Bij het afsluiten van de hypotheek is het ook zaak om aanbieders met elkaar te vergelijken. Bij hypotheken worden eenmalige afsluitkosten in rekening gebracht, en deze verschillen fors per aanbieder. Het verschil kan oplopen tot € 1500,-. Dit kunt u besparen door meerdere offertes aan te vragen.

Geld lenen als zelfstandige voor goederen

Als u geld wilt lenen voor goederen is het afhankelijk van het goed dat u wilt kopen. Als dit een goed is dat geregistreerd kan worden (veelal de grotere goederen) dan kan financiering mogelijk zijn. Net als bij het financieren van een auto zult u de BTW te allen tijde zelf moeten betalen. Maar het object dat u wenst te financieren zou u verder voor het hele bedrag kunnen financieren. Een goede optie kan overigens ook zijn om een financiering aan te vragen via een crowdfunding platform. Hierbij kan u zelfs de BTW mee financieren.

Voorraad financiering

Voorraad financieren is buitengewoon lastig via een kredietbemiddelaar. Voor deze vorm van geld lenen kunt u beter een offerte aanvragen bij de eigen bank. Als dit niet lukt zou u met een goed onderbouwd verhaal natuurlijk ook kunnen kiezen voor de optie van crowdfunding. Belangrijk hierbij iw uiteraard wel de onderbouwing van de aanvraag van uw lening.

Vrij te besteden lening

Als u geld wilt lenen voor een particuliere uitgave dan is dit eigenlijk de minst eenvoudige variant. Geld lenen voor privé bestedingen kan nog wel indien u een verbouwing wenst te realiseren. Andere zaken, zoals bijvoorbeeld het oversluiten van uw te dure lening kan men heel lastig over doen. Kredietbemiddelaars en banken branden hun vingers hier liever niet aan.