Ferratum

Ferratum is de enige overgebleven verstrekker van de minilening. Ferratum heeft volgens sommige nog concurrentie van Saldodipje.nl. Dat is op zich aardig bedacht. Wil het niet dat saldodipje ook onderdeel is van de Ferratum groep. Bij welke van de twee u een lening afsluit maakt eigenlijk niet uit, u komt altijd bij Ferratum terecht.
Waarom is Ferratum eigenlijk nog de enige verstrekker van minileningen? Waarom zijn alle andere gestopt met het verstrekken van minileningen? En is een minilening dan nog wel veilig?

Ferratum

Ferratum
Ferratum is een van oorsprong Fins bedrijf dat op dit moment actief is in meer dan 25 landen. Één van de doelstellingen is om vooraan te lopen op het gebied van mobiel bankieren. En dus ook op het gebied van het verstrekken van de kleine lening. Op dit moment is 1500 euro lenen het maximale bedrag dat u kunt lenen bij Ferratum. Ferratum is overigens ook nog eens genoteerd aan de Duitse beurs.

Is Ferratum betrouwbaar?

Een belangrijke vraag, ondanks dat u geld gaat lenen en niet gaat sparen bij ze. En wat kan er gebeuren bij geld lenen? Toch wilt u uw lening natuurlijk onderbrengen bij een betrouwbare partij. Wij hebben op het internet weinig negatieve recensies kunnen vinden over het bedrijf. Het enige dat wij als kritische kanttekening hebben kunnen vinden is dat de bijkomende kosten voor een minilening stevig kunnen zijn.

Wat kost geld lenen bij Ferratum?

Natuurlijk moet u bij iedere lening rente betalen. Dat is bij dit bedrijf niet anders. Het verschil met een gewoon doorlopend krediet of een persoonlijke lening is echter dat er nog aanvullende kosten in rekening kunnen worden gebracht. Dit kan diverse redenen hebben. Wat wij terug hebben kunnen vinden op de website is dat veel afhankelijk is van de vorm van garantstelling. U kunt kiezen voor een “eigen” persoonlijke garantsteller, of u kunt gebruik maken van een service van het bedrijf. De laatste optie schijnt geen voordelige te zijn. Wij hebben echter geen tabel met kosten of iets dergelijks kunnen vinden.

Een lening zonder BKR toetsing?

Dat klopt inderdaad helemaal. Geld lenen zonder BKR is alleen mogelijk bij verstrekkers van minileningen. Dit komt omdat de verstrekkers van de minilening niet aangesloten zijn bij het BKR. Zij kunnen dus geen BKR toetsing en registratie doen. Hierdoor weet u zeker dat uw lening aanvraag niet afgewezen kan worden door een negatieve BKR registratie. Dat is toch een hele prettige bijkomstigheid.
Andere opties voor het geld lenen zonder BKR toetsing is alleen nog het geld lenen van particulieren. Zelfs bij crowdfunding zit u tegenwoordig bijna altijd vast aan een BKR toetsing.

Kan een lening aanvraag ook worden afgewezen?

Net als bij andere kredietaanvragen heeft ook Ferratum natuurlijk het recht om een lening af te wijzen. De kans is echter wel het grootst dat bij deze verstrekker uw aanvraag wordt goed gekeurd. Dit heeft te maken met de soepele acceptatienormen van de verstrekker van de minilening. Zij kijken naar het totale inkomen. Uiteraard moet het krediet wel verantwoord verstrekt worden, maar omdat er geen BKR toetsing gedaan wordt, wordt er meer naar uw inkomen en woonlasten gekeken. Als u boven de streep uitkomt krijgt u een lening.

Waarom is er geen concurrentie meer?

Dat is een goede vraag. We hebben bij diverse partijen kunnen zien dat er onenigheid is geweest met de toezichthouder op leningen. Ferratum is eigenlijk de enige partij die hier, vooralsnog, ongeschonden uit lijkt te zijn gekomen. Cashper en Betaaldag bijvoorbeeld geven op hun website aan dat ze tot hun spijt geen minileningen meer verstrekken. Maar verzuimen erbij te vermelden wat de reden hiervoor is. Dit is jammer wij hadden, net als u, natuurlijk graag willen weten waarom ze ermee zijn gestopt.

Kunt u uw minilening eerder (boetevrij) terugbetalen

Ook hier was in het verleden veel om te doen, maar nu is het eenvoudig. U mag uw minilening te allen tijde helemaal boetevrij inlossen. Het enige dat niet mag is uw lening in gedeeltes terugbetalen. U moet de lening echt in één keer volledig terugbetalen. Als u de lening eerder terugbetaald krijgt u overigens geen deel van de borgstelling of iets dergelijks terug.

Nieuw product bij Ferratum

Ferratum wil zich graag profileren als innovatieve verstrekker van leningen. Dat is ook de reden waarom ze nu met een nieuw product op de markt zijn gekomen: de “pluslening”. De pluslening is anders dan de gewone minilening. Bij een minilening kunt u maximaal 800 euro lenen en moet u dit binnen 45 dagen weer volledig, in één keer terugbetalen. Bij een pluslening is dit anders. Een pluslening is een lening waarbij 1500 euro lenen mogelijk is. Daarnaast mag u er langer over doen om de lening terug te betalen. In plaats van 45 dagen mag u er 62 dagen over doen om de lening terug te betalen. Daarnaast mag u de lening in 2 termijnen terugbetalen.