Doorlopend krediet afsluiten

Een doorlopend krediet afsluiten lijkt heel eenvoudig. Toch zijn er altijd een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. U wilt toch ook een voordelig doorlopend krediet afsluiten? Teveel betalen is niet lastig. Een voordelige lening afsluiten met een laag rentepercentage en goede voorwaarden is echter een stuk minder eenvoudig. Waar moet u op letten bij een doorlopend krediet afsluiten? Waar moet u naar kijken en wie kan u, het liefst gratis, voorzien van advies? En een doorlopend krediet afsluiten zonder BKR toetsing, bestaat dat?

Doorlopend krediet afsluiten

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Minilening
Vanaf 3,4%
Vanaf 4,5%
Maximaal € 1500,-
Vaste rente
variabele rente
Geen BKR toetsing
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 70 jaar
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Persoonlijke lening aanvragen
Doorlopend krediet aanvragen
Minilening aanvragen
Zoals aangegeven is een doorlopend krediet afsluiten op zich natuurlijk nooit lastig. De vraag is alleen hoe u goedkoop geld lenen mogelijk kunt maken met een doorlopend krediet. Hiervoor zijn een aantal belangrijke regels.

  • Kijk altijd naar de totale kosten van uw nieuwe lening (ESIC formulier)
  • Een laag maandtermijn betekent een lange looptijd, dus veel rente betalen
  • Let op bij variabele rente

Bij de totale kosten van een lening wordt in het ESIC formulier (bijlage bij uw financieringscontract) al aangegeven wat de totale kosten zijn als u de lening af gaat sluiten. LET OP dit is nog zonder de kosten voor (bemiddeling van) een eventuele verzekering bij overlijden, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkeloosheid.
Doorlopend krediet afsluiten Als u kiest voor een lening met een laag maandtermijn, smeert u als het ware uw looptijd uit. Een lange looptijd betekent per definitie veel rente betalen. Des te langer de lening gebruikt wordt, des te meer u aan rente moet gaan betalen.
Bij variabele rente, en een doorlopend krediet heeft altijd een variabele rente, kan de rente stijgen. De banken maken dit alleen kenbaar in uw online omgeving, of op het papieren saldooverzicht. U krijgt hier geen aparte brief voor. Zorg er dan ook voor dat u in ieder geval een aantal maal per jaar naar het rentepercentage kijkt. Een lening oversluiten kan u namelijk veel geld besparen.

Doorlopend krediet afsluiten zonder BKR toetsing

Een doorlopend krediet afsluiten is op zich niet lastig. Geld lenen zonder BKR toetsing daarentegen kan een hele uitdaging zijn. Dit geldt helaas ook bij een doorlopend krediet afsluiten. Doorlopende kredieten worden feitelijk alleen verstrekt door banken en kredietverstrekkers die aangesloten zijn bij het BKR. Deze zijn verplicht om voor verstrekking van de lening een toetsing te doen. Indien u een negatieve BKR registratie heeft, zal een doorlopend krediet afsluiten een enorme uitdaging zijn.