Minilening aanvragen

Een minilening aanvragen is snel gedaan. Even “Googlen” op de term minilening en u vind diverse aanbieders van de minileningen. De vraag is alleen, wat is nu de beste aanbieder? En welke aanbieder heeft ook een goedkope minilening? Dat is namelijk de beste vraag die u zich kunt stellen voordat u een minilening aan gaat vragen. Aanbieders genoeg, maar niet vergelijken van aanbieders zou nog wel eens duur uit kunnen pakken.

Product
Max. leenbedrag
Max. Looptijd
Storting
Aanvragen
€1000,-
45 dagen
24 uur
€1500,-
62 dagen
24 uur

Waar uw minilening aanvragen?

Om te beginnen is het natuurlijk het best om überhaupt geen minilening aan te vragen. Een minilening is namelijk geen voordelige vorm van geld lenen. Maar als geld lenen zonder BKR toetsing mogelijk wilt maken, helaas wel nagenoeg de enige vorm van geld lenen.
Waar u het best uw minilening aan kunt vragen is afhankelijk van uw wensen. Het is in ieder geval belangrijk om de volledige website van een aanbieder door te nemen voordat u met een aanbieder in zee gaat.
Er zijn nogal wat aanbieders die forse kosten in rekening brengen. Probeer hier vooraf duidelijkheid in te hebben. Een minilening aanvragen is leuk, een goedkope minilening afsluiten is echter veel belangrijker.

Wat kost een minilening aanvragen?

Het aanvragen van een minilening kost u, naast wat tijd, verder helemaal niets. Als u de minilening ook daadwerkelijk gaat afsluiten worden er natuurlijk wél kosten bij u in rekening gebracht. Deze kosten kunnen aardig oplopen. Sluit dan ook alleen een minilening af, indien u echt geen andere mogelijkheden meer ziet. Het nadeel bij een minilening aanvragen is namelijk dat u de minilening vaak al binnen 30 en soms binnen 45 dagen moet terugbetalen.

Alternatieven voor een minilening aanvragen

Minilening aanvragen
Een minilening aanvragen is niet de juiste weg naar goedkoop geld lenen. Maar soms kan het niet anders.
U kunt met een negatieve BKR registratie namelijk bijna nergens meer een lening afsluiten, een minilening kan dan de enige optie zijn.
De alternatieven zijn dan ook schaars. Het eerste alternatief is geld lenen bij kennissen of familie. Dit is veelal de voordeligste manier om een lening af te sluiten. Daarnaast is deze manier, zeker als het om kleine bedragen gaat, ook vaak een snelle manier van geld lenen. U betaalt meestal weinig tot geen rente. Het nadeel is dat u bij de familie natuurlijk liever niet “met de billen bloot gaat”. Geld is meestal nog een privé zaak.
De andere alternatieven zijn het geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening bij een bank of kredietbemiddelaar. Als u een negatieve BKR registratie heeft, heeft u hier echter helaas geen kans van slagen. U kunt dan misschien nog wel terecht bij de Gemeentelijke Krediet Bank. Zij doen wel een toetsing bij het BKR, maar kunnen in sommige gevallen de uitslag van deze toetsing negeren.