Geld lenen met een uitkering

Geld lenen met een uitkering is zeker niet eenvoudig geld lenen. Er zijn uitkeringen waarmee het aast onmogelijk is om een lening af te sluiten. Toch zijn er ook nog altijd uitkeringen die wel meegenomen worden in de berekening van uw lening. De vraag voor u is natuurlijk waar u wel, en waar u niet terecht kunt als u geld lenen met een uitkering mogelijk wilt maken.

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Minilening
Vanaf 3,4%
Vanaf 4,5%
Maximaal € 1500,-
Vaste rente
variabele rente
Geen BKR toetsing
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 70 jaar
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Persoonlijke lening aanvragen
Doorlopend krediet aanvragen
Minilening aanvragen

Geld lenen met een uitkering

Wat we op deze pagina overzichtelijk op een rij willen zetten, is welke uitkeringen er zijn, en wat u mogelijkheden zijn om geld lenen mogelijk te maken. Belangrijk is om u altijd te realiseren dat geld lenen met een uitkering veel lastiger is dan geld lenen met een vaste baan. U kunt dit vergelijken met geld lenen zonder BKR toetsing. Ook daar is geld lenen niet eenvoudig. Om het voor u overzichtelijk te maken zetten we de volgende uitkeringen voor u op een rij:

Geld lenen met een WIA uitkering

geld lenen met een uitkeringGeld lenen met een WIA uitkering is extra lastig. Dit omdat er twee soorten uitkeringen zijn, en de banken daar ook nog eens anders mee om lijken te gaan. De WIA uitkering is te verdelen in een WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk arbeidsgeschikten) en IVA (Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten). Bij de eerste variant is de verwachting dat u weer aan het werk kunt gaan. Dit lijkt mooi om een lening te kunnen afsluiten. Logisch geredeneerd is er immers de verwachting dat u in de toekomst weer meer gaat verdienen. Banken denken daar juist wat negatiever over. De kans is er namelijk ook dat u, nadat er van u wordt verwacht dat u weer aan het werk gaat, geen werk kunt vinden. En dus een Bijstand uitkering zou moeten aanvragen. Geld lenen met een uitkering en zeker een WGA uitkering is daarom lastig. U kunt in dit geval wellicht nog wel terecht bij vrienden of familie. Of u kunt een poging wagen bij de gemeentelijke kredietbanken. In het geval van de IVA neemt de bank uw inkomen wel (gedeeltelijk) mee. U kunt dan bij een bank of een kredietbemiddelaar uw lening aanvragen. Als u 1000 euro lenen mogelijk wilt maken zou u overigens wellicht ook nog bij de verstrekkers van minileningen terecht kunnen.

Geld lenen met een WW uitkering

Lastiger nog dan geld lenen met een WIA uitkering is geld lenen met een WW uitkering. Reden hiervoor is dat de bank een WW uitkering ziet als een tijdelijke uitkering. Als u tijdens uw WW uitkering geen ander werk vind, is de volgende stap een bijstand uitkering. Omdat banken de uitkering als een tijdelijk gegeven zien zullen zij het inkomen dan ook niet meenemen. U heeft dan net als bij de WGA uitkering alleen nog mogelijkheden in het particuliere geld lenen. Of u kunt een aanvraag doen bij de gemeentelijke kredietbank.

Geld lenen met een bijstand uitkering

Verreweg de lastigste uitkering om een lening op te verstrekken. Ook de verstrekkers van een minilening zullen u geen lening verstrekken. Een bijstand uitkering is namelijk een uitkering die volgens de banken enkel en alleen bestemd is om te voorzien in de eerste levensbehoefte. Een lening maakt hier geen onderdeel van uit. De enige partij die u wellicht nog wel een lening zou kunnen verstrekken is de gemeentelijke kredietbank.