Lening aanvragen

Een lening aanvragen is kinderlijk eenvoudig tegenwoordig. U kunt online diverse aanvraagformulieren invullen en krijgt dan veelal binnen een half uur een reactie van de aanbieder van de leningen. Geld lenen, of in ieder geval een lening aanvragen kan zeer snel gaan. Maar lukraak leningen aanvragen levert u weinig op.
De vraag is natuurlijk waar u voordelig een lening aan kunt vragen, waar kunt u een lening krijgen met een lage rente? En met goede voorwaarden? En waar moet u zijn voor een lening aanvragen zonder BKR toetsing?

Lening aanvragen

Een lening aanvragen? Dan is het belangrijk om een selectie te maken van partijen waar u een lening wilt gaan aanvragen. Als u goedkoop wilt gaan lenen kunt u over het algemeen de banken als ABN, ING en Rabobank wel achterwege laten. Zij vragen hogere rentes dan de gespecialiseerde banken en kredietverstrekkers. Een lening aanvragen bij Freo is bijvoorbeeld veel voordeliger dan een lening aanvragen bij de Rabobank. Dit verschil kan oplopen tot 3 a 4% op jaarbasis. Ga dus eerst op zoek naar gespecialiseerde kredietverstrekkers. Dit kunnen zowel bemiddelaars als banken zijn met een aparte tak voor leningen.

Is een lening aanvragen via een kredietbemiddelaar duurder?

Dit is een misverstand dat we de afgelopen jaren gezien hebben. De ondergang van grote bedrijven als DSB en AFAB hebben hier natuurlijk ook geen goed aan gedaan. De tijden zijn echter veranderd. Goedkoop geld lenen gaat nu vaker via een tussenpersoon dan bij de banken. Voor de tussenpersonen is het dan ook hun belangrijkste inkomstenbron. Zij hebben er baat bij om u zo lang mogelijk als klant te houden, en dit doen ze natuurlijk alleen als ze u het beste voorstel doen. Anders stapt u eenvoudig over naar een andere aanbieder.

Lening aanvragen zonder BKR toetsing

Een lening aanvragen zonder BKR toetsing kan eigenlijk alleen als u geld gaat lenen bij vrienden of een lening lening afsluiten in de vorm van een minilening. Een minilening is een kleine lening tot € 1500,- die u binnen 62 dagen weer volledig moet terugbetalen. Het is een duurdere vorm van geld lenen omdat er naast de rente ook afsluitkosten in rekening gebracht kunnen worden. Door deze bijkomende kosten kan een minilening een dure lening worden. Het grote voordeel is natuurlijk wel dat het de enige commerciële vorm is van geld lenen zonder BKR toetsing.