Persoonlijke lening afsluiten

Een persoonlijke lening afsluiten is kiezen voor een lening met zekerheid. Met een persoonlijke lening maakt u namelijk vooraf afspraken met de bank over uw rentepercentage en over de looptijd van de lening. De vraag is natuurlijk alleen hoe u voor de juiste bank kiest? Hoe zorgt u ervoor dat u de beste en voordeligste persoonlijke lening krijgt? En geld lenen zonder BKR toetsing? Kan dat ook met een persoonlijke lening? Wij kunnen u antwoord geven op deze vragen en wat eenvoudige tips om uw persoonlijke lening afsluiten voordelig te maken en te houden.

Persoonlijke lening afsluiten

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Minilening
Vanaf 3,4%
Vanaf 4,5%
Maximaal € 1500,-
Vaste rente
variabele rente
Geen BKR toetsing
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 70 jaar
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Persoonlijke lening aanvragen
Doorlopend krediet aanvragen
Minilening aanvragen
Bij het afsluiten van een persoonlijke lening zijn er een aantal basiszaken waar u rekening mee zou kunnen houden. Het eerste is natuurlijk de rente op de lening. Een lage rente op uw lening helpt u bij goedkoop geld lenen. Zorg er daarom voor dat u een persoonlijke lening afsluiten altijd begint met het aanvragen van meerdere offertes. Leningen vergelijken is namelijk ontzettend belangrijk als u een voordelige lening wilt afsluiten. Het is natuurlijk eenvoudig om voor uw eigen huisbank te kiezen waar uw betaalrekening loopt. Maar dit is zeker niet altijd de voordeligste oplossing.

Persoonlijke lening afsluiten? Waar moet u op letten

Persoonlijke lening afsluiten Zoals aangegeven is de rente natuurlijk van belang. Maar er is meer. Een lage maandlast voor uw lening is natuurlijk prettig. Een lage maandlast voor uw lening is helaas wel gelijk aan een vaak wat langere looptijd. En een lening met een lange looptijd is een dure lening. Weeg daarom altijd goed af wat uw wensen zijn bij een lening en wat u kwijt wilt per maand. Op het contract staat tegenwoordig ook altijd het totale bedrag dat u aan de lening gaat betalen vermeld. Vergelijk ook deze altijd goed met elkaar.

Persoonlijke lening en het BKR

Een persoonlijke lening afsluiten kan alleen bij banken en kredietverstrekkers die aangesloten zijn bij het BKR. Als u een persoonlijke lening wilt afsluiten zal er dus altijd een BKR toetsing en registratie worden gedaan. Geld lenen zonder BKR toetsing is dus ook helaas niet mogelijk bij een persoonlijke lening. Geld lenen zonder BKR toetsing is nog wel mogelijk. U kunt hiervoor een minilening aanvragen.

Leningen samenvoegen

Als u bezig bent met u financiële zaken is dit wellicht een goed moment om uw gehele financiële situatie onder de loep te nemen. Kijkt u bijvoorbeeld ook eens naar uw betaalrekening. Staat u altijd debet? Maakt u altijd gebruik van uw creditcard tot aan de limiet? Heeft u leningen lopen bij de Wehkamp of het doorlopende krediet wat al jaren loopt? Laat ook een berekening maken om al deze, wellicht wat kleinere leningen, samen te voegen. Leningen samenvoegen kan u namelijk veel geld besparen.