Looptijd minilening

Een minilening is het product dat wellicht het meest omstreden is. En het meest gewijzigd. De wijzigingen in de afgelopen 10 jaar zijn talloos. Aanbieders zijn weggevallen, en later toch weer teruggekomen. Looptijd minilening is verkort en later weer verlengd. Daarnaast is er veel gewijzigd in het maximale bedrag voor de minileningen. Dit is ooit begonnen met bedragen tot 1000 euro. Maar nu is 1500 euro lenen ook mogelijk met een minilening.

Aanpassing looptijd minilening

Minilening aanvragen

De looptijd minilening is recent aangepast. Naar ons idee een goede ontwikkeling. Waar looptijden in het verleden maximaal 30 dagen was, is dit enkele jaren geleden aangepast naar 45 dagen. En recent is de maximale looptijd van de minileningen voor het eerst verlengd naar 62 dagen. Deze verlengde looptijd is naar ons idee een hele goede ontwikkeling. Het geeft meer ruimte om het krediet terug te kunnen betalen. En dat laatste is toch waar de pijn in het verleden veel in heeft gezeten. Een minilening afsluiten is altijd al een optie geweest om geld lenen zonder BKR toetsing mogelijk te maken. Met de verlening van looptijd minilening, en het ophogen van het bedrag naar 1500 euro. Is de minilening een serieuze speler aan het worden op het gebied van leningen.
looptijd minilening

Een voordelige minilening

Met de verlenging van de looptijd zijn er verder helaas geen positieve wijzigingen opgetreden. De kosten voor een minilening zijn nog altijd aanzienlijk te nomen. Geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening blijft nog altijd voordeliger dan het geld lenen in de vorm van een minilening. Toch is de looptijd verlenging wel een echte toevoeging. U heeft nu veel langer de tijd om uw financiën weer op orde te krijgen, en ervoor te zorgen dat u de minilening ook tijdig weer kunt terugbetalen. Daarnaast geeft een looptijd van 62 dagen uiteraard veel meer rust dan een looptijd van 30 dagen.