Interbank lening oversluiten

Heeft u een InterBank lening? Dan kan dit een dure lening zijn, uw Interbank lening oversluiten tegen een lening met een lagere rente is in veel gevallen mogelijk. U kunt dit rechtstreeks bij InterBank aanvragen, maar ook via een kredietbemiddelaar. Deze bemiddelaar behartigt voor u uw belangen. U hoeft hier zelf niets voor te betalen. Een Interbank lening oversluiten kan eenvoudig zijn, als u de juiste wegen bewandeld. 80% van de Nederlanders leent te duur. Geld lenen kan vaak goedkoper.

Interbank lening oversluiten

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Minilening
Vanaf 3,4%
Vanaf 4,5%
Maximaal € 1500,-
Vaste rente
variabele rente
Geen BKR toetsing
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 70 jaar
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Persoonlijke lening aanvragen
Doorlopend krediet aanvragen
Minilening aanvragen
InterBank verstrekt al jaren leningen, sterker nog IDM (Industriële Disconto Maatschappij) is een oude handelsnaam, dit was de eerste echte kredietverstrekker van Nederland. Daar zit overigens gelijk een deel van het probleem. Enkele jaren geleden werd een lening op een andere manier verstrekt dan nu. Er werden bijvoorbeeld veel leningen verstrekt waarbij u alleen de rente op de lening betaalde. Het aflossen gebeurde dan bijvoorbeeld pas vanaf uw 65ste. Dit was een aflossingsvrije lening.
Daarnaast heeft de Interbank in het verleden leningen verstrekt met een lage “instaprente” en deze rente stelselmatig verhoogd. Hierdoor zijn er praktijkgevallen bekend waarbij een consument startte met een rente van 6,9%, maar inmiddels een rente van meer dan 10% moet betalen. Heeft u een lening bij de InterBank? Kijk in ieder geval even samen met een adviseur of deze uw Interbank lening oversluiten u voordeel kan opleveren.

Welke stappen moet u nemen?

De eerste stap is het meest eenvoudig. Als u uw overzicht erbij pakt van uw lopende lening bij InterBank (of u logt in op uw InterBank omgeving), dan ziet u direct wat op dit moment uw rentepercentage is. Om na te gaan of uw Interbank lening oversluiten u voordeel oplevert kunt u zelf diverse offertes opvragen voor een voordelige lening. Wij raden u aan om deze offertes in ieder geval bij een aantal partijen te doen zodat u vergelijkingsmateriaal heeft. Het aanvragen van een lening is eenvoudig, en verplicht u verder tot niets.
Ook het advies over een lening afsluiten is overigens helemaal gratis. U kunt dus het best in ieder geval uw lening ook aanvragen bij een kredietbemiddelaar voor onafhankelijk advies. Becam is hier een voorbeeld van.

Kosten Interbank lening oversluiten

Als u een lening heeft in de vorm van een doorlopend krediet is het inlossen van deze lening altijd helemaal gratis. Indien u een persoonlijke lening heeft, en dit is een oude lening, dan kunnen hier kosten aan verbonden zijn. Hoe hoog deze kosten zijn kunt u het best navragen bij de Interbank. Zij zullen u in ieder geval zelf ook een voordelige aanbieding willen doen voor een lening.