Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een flexibele vorm van geld lenen. Met een doorlopend krediet kunt u geld opnemen tot uw kredietlimiet en u mag te allen tijde boetevrij extra inlossingen doen wanneer u wilt, en zoveel als u wilt. Een doorlopend krediet kan voor u een goede vorm van geld lenen zijn als u een bedrag achter de hand wilt houden.

Doorlopend krediet aanbieders vergelijken

Om een goede keuze te kunnen maken is het goed om doorlopend krediet aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kan u veel geld besparen.

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Minilening
Vanaf 3,4%
Vanaf 4,5%
Maximaal € 1500,-
Vaste rente
variabele rente
Geen BKR toetsing
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 70 jaar
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Persoonlijke lening aanvragen
Doorlopend krediet aanvragen
Minilening aanvragen
Let bij de vergelijking er goed op dat het vanaf rentes zijn. Laat u dus niet alleen verblinden door de minimale rente, maar kijk ook naar de maximale rente. En, misschien nog wel belangrijker, als u niet de laagste rente heeft gekregen vraag dan naar de reden. Banken en kredietbemiddelaars moeten dit natuurlijk uit kunnen leggen.

Doorlopend krediet? Wat zijn de risico’s?

Een doorlopend krediet afsluiten heeft als risico dat u een leenvorm afsluit waarbij de rente variabel is. Dit houdt in dat de rente kan stijgen en dalen. Dit gebeurd overigens niet dagelijks. Het is echter helaas vooraf ook niet aan te geven wat de rente in de toekomst zal gaan doen. Voordeel is wel dat u een doorlopend krediet te allen tijde boetevrij extra kunt aflossen en dus ook oversluiten naar een andere leenvorm.

En de voordelen van een doorlopend krediet?

Naast nadelen heeft een doorlopend krediet natuurlijk ook voordelen. Het grote voordeel bij een doorlopend krediet is dat u te allen tijde het krediet kosteloos kunt oversluiten. Hierdoor kunt u bij een mogelijk stijgende rente direct uw lening oversluiten naar een lening met een lagere rente. U kunt een doorlopend krediet natuurlijk ook altijd oversluiten naar een persoonlijke lening als u (of uw adviseur) verwacht dat de rente op korte termijn weer zal gaan stijgen. Een ander voordeel is de lage rente. Een doorlopend krediet heeft over het algemeen een veel lagere rente dan een persoonlijke lening. Als laatste kan nog als voordeel worden opgemerkt dat u met een doorlopend krediet altijd geld achter de hand heeft. u kunt namelijk weer geld opnemen tot uw kredietlimiet. Hierdoor heeft u meer flexibiliteit. Dit laatste kan overigens ook als risico voor uw lening gelden. Als u steeds blijft opnemen tot aan uw kredietlimiet, raakt u nooit van uw lening af, en betaalt u veel aan rente. Zorg ervoor dat u ook met een doorlopend krediet altijd ook een zekere afbouw heeft in uw lening.

Voor wie is een doorlopend krediet geschikt?

shutterstock_347801048
De vraag voor wie een doorlopend krediet geschikt is, laat zich niet eenvoudig beantwoorden. Toch kan het een vorm van geld lenen zijn die juist voor veel mensen geschikt is. Door de flexibele mogelijkheden van deze lening kunt u de lening juist voor veel doeleinden gebruiken. Er zijn 2 factoren die echt van belang zijn. De eerste is dat u zelf sterk genoeg in uw schoenen moet staan. Op het overzicht dat u van uw lening krijgt staat namelijk hoeveel u nog op kunt nemen. Dit is voor veel mensen zeer verleidelijk en kan ervoor zorgen dat u ongewild blijft opnemen uit uw lening. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan hoe u de lening wilt gebruiken. Als u de flexibiliteit echt nodig heeft, en u staat sterk genoeg in uw schoenen om geen opnames te doen, dan kan het een uitermate geschikte vorm van geld lenen zijn. Houdt echter wel de rente in de gaten. Er kunnen grote verschillen optreden in de rentes van de diverse aanbieders.