Leningen vergelijken

Leningen vergelijken kan u veel geld besparen. Leningen vergelijken lijkt heel eenvoudig. U kiest de aanbieder met de laagste rente, en u bent klaar. Voor een deel bent u dan op de goede weg, maar er zijn meer zaken waar u rekening mee zou moeten houden als u leningen met elkaar gaat vergelijken. Waar u allemaal op moet letten vertellen wij u natuurlijk graag. Geld lenen moet natuurlijk wel goedkoop geld lenen zijn.

Leningen vergelijken, waar begint u?

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Minilening
Vanaf 3,4%
Vanaf 4,5%
Maximaal € 1500,-
Vaste rente
variabele rente
Geen BKR toetsing
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 69 jaar
van 21 tot 70 jaar
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Uitbetaling binnen 2 dagen
Persoonlijke lening aanvragen
Doorlopend krediet aanvragen
Minilening aanvragen
Zoals al aangegeven is het uiteraard van belang om na te gaan waar u de laagste rente kunt krijgen. Het klinkt vervelend, maar daar zit meer werk in dan alleen een vergelijkingswebsite opzoeken en rentes met elkaar te vergelijken. Banken werken namelijk met een scoringsprincipe. Uw lening aanvraag krijgt een aantal punten. Des te meer punten uw aanvraag scoort, des te lager de rente is die u kunt krijgen. Laat u dus niet misleiden door lage vanaf rentes.
Het beste dat u kunt gaan doen is meerdere offertes aanvragen. Een leningofferte aanvragen is altijd kosteloos en vrijblijvend. Voordeel van daadwerkelijke offertes aanvragen is dat u echt weet waar u aan toe bent. Nadeel is natuurlijk dat de kredietverstrekker of kredietbemiddelaar u gaat benaderen. Als u duidelijk bent in uw communicatie kunt u overigens de aanbieders tegen elkaar uitspelen. Geef aan waar u de laagste rente heeft gekregen, en hoe laag deze rente is. Dit kan u veel voordeel opleveren.

Leningen vergelijken op rente

Leningen vergelijken op rente is zoals al aangegeven minder eenvoudig dan u eigenlijk zou veronderstellen. Het is dus zaak om hier goed mee om te gaan. Nog een extra aandachtspunt is rente vergelijken bij een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet heeft namelijk een variabele rente. Als u een doorlopend krediet heeft afgesloten is het zaak om deze rente dan ook te blijven volgen. Als de bank waar u uw doorlopend krediet heeft afgesloten de rente verhoogd, is het van belang dat u direct weer nagaat of u uw lening elders weer voordeliger kunt oversluiten.

Leningen vergelijken op maandtermijn

Leningen vergelijken op maandtermijn gebeurd in de praktijk nog veel. Veel consumenten vinden een laag maandtermijn prettig. Toch is leningen vergelijken alleen op maandtermijn niet de beste methode. De lening met de laagste maandtermijn heeft veelal de hoogste totale kosten voor de lening, omdat u de looptijd als het ware uitsmeert. Dit is uiteindelijke verreweg de duurste vorm van geld lenen.

Van welke aanbieders wilt u leningen vergelijken

Veel klanten lenen nog geld bij de “eigen bank”. De bank waar ook de betaalrekening loopt. Het nadeel is dat dit juist één van de duurdere vormen van geld lenen is. Maar om leningen te vergelijken kunnen wij ons voorstellen dat u daar ook een leningofferte aanvraagt. Wij raden u echter wel aan om uw lening vergelijken zo objectief mogelijk te doen. De voordeligste aanbieders van leningen zijn op dit moment o.a. Freo, Defam (werkt alleen via bemiddelaars) of Santander en Directa. Het kan goed zijn om ook bij deze banken in ieder geval een offerte aan te vragen.

Kredietvormen vergelijken

Voordat u leningen gaat vergelijken zou u eigenlijk kredietvormen met elkaar moeten gaan vergelijken. Een persoonlijke lening is heel anders dan een doorlopend krediet, heeft hele andere kenmerken. Wij raden u bij het vergelijken van leningen dan ook aan om eerst te kiezen voor de juiste kredietvorm voordat u leningen gaat vergelijken. Wist u dat advies over geld lenen, en dus ook kredietvormen helemaal gratis is?